Rätter

Fläskpannkaka

En klassiker som är populär vid många tillfällen är en rätt som består av pannkaksdeg som fylls med kokt eller stekt fläskkött. Denna köttfattiga rätt passar både till bufféer och festmåltider. Den är enkel att tillaga och innehåller ett antal näringsämnen som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)195Energi
Energi (kj)818
Protein (g)7.5Makronutrienter
Fett totalt (g)12.76
Kolhydrater, tillg. (g)12.5
Kalcium (mg)77Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)146
Selen (µg)7
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)16
Folat (µg)15.3
Jod (µg)27.8
Kalium (mg)165
Natrium (mg)425
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)53.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0.56
Vitamin C (mg)0.6
Vitamin D (µg)0.93
Vitamin E (mg)1.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)52.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)13
Tiamin (mg)0.11
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)0.64
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.22
Sockerarter tot. (g)2.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)2.8
Summa mättade fettsyror (g)4.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)2.7
Stearinsyra C18:0 (g)1.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)5
Summa fleromättade fettsyror (g)1.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)3Övrigt
Kolesterol (mg)69.9
Vatten (g)64.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)1.7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen