Rätter

Gräddfilssås fett 9%

Gräddfilssås är en typ av mjölkbaserad sås som ofta används till kött och grönsaker. Den här varianten har en fettprocent på 9%. Det är ett populärt livsmedel som är lätt att laga och som innehåller ett högt näringsvärde. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/raetter/graeddfilssaas-fett-9/ kan du läsa mer om näringsämnen som finns i gräddfilssås fett 9%.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)85Energi
Energi (kj)357
Protein (g)2.8Makronutrienter
Fett totalt (g)5.12
Kolhydrater, tillg. (g)6.7
Kalcium (mg)94Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)73
Selen (µg)0.9
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)13
Folat (µg)12.2
Jod (µg)0
Kalium (mg)157
Natrium (mg)158
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)55.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.3
Vitamin C (mg)4.3
Vitamin D (µg)0.42
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)41.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)165
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.15
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.78
Sockerarter tot. (g)5.3Sockerarter
Monosackarider (g)1.4
Disackarider (g)3.9
Summa mättade fettsyror (g)3.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)1.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)21.6
Vatten (g)83.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)1.8
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen