Rätter
Gratäng broccoligratäng m. skinka
Gratänger är en typ av maträtt som består av olika ingredienser i olika lager som lagts i en form och sedan har gräddats. En populär variant är med broccoligratäng och skinka som ger en smakrik och färgrik rätt. På Livsmedelsdata.se kan du ta reda på näringsvärden för ingredienser som ingår i denna typ av rätt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 95 | Energi |
Energi (kj) | 398 | |
Protein (g) | 9.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 4.53 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.6 | |
Kalcium (mg) | 70 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 132 | |
Selen (µg) | 3.3 | |
Zink (mg) | 1.4 | |
Magnesium (mg) | 19 | |
Folat (µg) | 37.4 | |
Jod (µg) | 25 | |
Kalium (mg) | 188 | |
Natrium (mg) | 783 | |
Salt, NaCl (g) | 2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 60.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.16 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.39 | |
Vitamin C (mg) | 12.2 | |
Vitamin D (µg) | 0.53 | |
Vitamin E (mg) | 1.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 31.8 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 336 | |
Tiamin (mg) | 0.12 | |
Riboflavin (mg) | 0.14 | |
Niacin (mg) | 1.08 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.85 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.6 | |
Disackarider (g) | 0.9 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 33.5 | |
Vatten (g) | 78.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0.3 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket