Rätter
Gratäng broccoligratäng veg.
Gratäng är en typ av maträtt som består av olika ingredienser som bakas tillsammans. Broccoligratäng är en vegetarisk variant som innehåller broccoli som huvudingrediens. På Livsmedelsdata kan du ta del av näringsinnehållet i grätten och lära dig mer om vilka matvaror som ingår.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 100 | Energi |
Energi (kj) | 417 | |
Protein (g) | 6.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6.51 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.4 | |
Kalcium (mg) | 95 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 115 | |
Selen (µg) | 4 | |
Zink (mg) | 1.5 | |
Magnesium (mg) | 21 | |
Folat (µg) | 58.7 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 123 | |
Natrium (mg) | 272 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 63.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.07 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.28 | |
Vitamin C (mg) | 15.4 | |
Vitamin D (µg) | 0.35 | |
Vitamin E (mg) | 1.6 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 48.2 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 180 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.14 | |
Niacin (mg) | 0.16 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.6 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.6 | |
Disackarider (g) | 1.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.4 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 85.7 | |
Vatten (g) | 80.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket