Rätter
Gravlaxsås hovmästarsås hemlagad
Gravlaxsås är en hemlagad sås som är populär att servera till exempelvis lax. Såsen är en blandning av olja, ättikssprit, socker, salt, peppar, senap och kapris. Den är enkel att göra och är mycket god att servera till lax eller andra feta fiskar.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 438 | Energi |
Energi (kj) | 1831 | |
Protein (g) | 2.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 42.35 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 13.3 | |
Kalcium (mg) | 88 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.1 | |
Fosfor (mg) | 65 | |
Selen (µg) | 0.1 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 29 | |
Folat (µg) | 10.4 | |
Jod (µg) | 52.9 | |
Kalium (mg) | 174 | |
Natrium (mg) | 572 | |
Salt, NaCl (g) | 1.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 58.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.08 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 10.9 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 10.9 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 704 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.69 | |
Niacin (mg) | 0.76 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.09 | |
Sockerarter tot. (g) | 7.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1 | |
Disackarider (g) | 6.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.2 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 26 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 24.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 11.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 7.9 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 3.7 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 3.7 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 39.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.6 | |
Tillsatt socker (g) | 8 | |
Fritt socker (g) | 8 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket