Rätter

Grekisk sallad m. fetaost

En rätt som bjuder på en god smak av Medelhavet. Den innehåller ingredienser som tomat, gurka, paprika och fetaost och toppas med olivolja och balsamvinäger. Rätten är en all time favorite som fungerar både som lunch- och middagstallrik. Se vilka näringsämnen en portion innehåller.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)77Energi
Energi (kj)322
Protein (g)2.9Makronutrienter
Fett totalt (g)6.12
Kolhydrater, tillg. (g)2
Kalcium (mg)69Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)60
Selen (µg)1.8
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)10
Folat (µg)15.4
Jod (µg)7.9
Kalium (mg)153
Natrium (mg)466
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)10.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.25
Vitamin C (mg)5.2
Vitamin D (µg)0.1
Vitamin E (mg)0.9
Vitamin K (µg)21
Retinol (µg)7
Betakaroten/β-Karoten (µg)120
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)0.23
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.9
Sockerarter tot. (g)2Sockerarter
Monosackarider (g)1.8
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)4.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.3
Laurinsyra C12:0 (g)2
Myristinsyra C14:0 (g)0.7
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)2.3
Vatten (g)85.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen