Rätter
Grönsakssoppa tillagad redd pulver m. vatten mjölk
Grönsakssoppa är ett populärt livsmedel som innehåller en stor mängd näringsämnen. Det är ett gott och nyttigt alternativ som kan tillagas enkelt med hjälp av pulver och vatten eller mjölk. Det är en utmärkt källa till vitaminer och mineraler.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 49 | Energi |
Energi (kj) | 206 | |
Protein (g) | 1.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.18 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 5.1 | |
Kalcium (mg) | 33 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 46 | |
Selen (µg) | 0.9 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 13 | |
Folat (µg) | 27.6 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 124 | |
Natrium (mg) | 418 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 98.3 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.07 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 5.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1114 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.07 | |
Niacin (mg) | 0.25 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.54 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 2.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.9 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.1 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 2 | |
Vatten (g) | 88.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 1 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket