Rätter
Gryta lamm m. lök tomat
En gryta som innehåller lamm och kryddas med lök och tomat är en populär maträtt. Det är en riktig smakupplevelse som är både näringsrik och mättande. Denna gryta innehåller en kombination av näringsrika ingredienser som ger en hel del näringsämnen. Livsmedelsdatabasen har analyserat näringsämnena i rätten för att ge dig en bild av innehållet.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 98 | Energi |
Energi (kj) | 412 | |
Protein (g) | 8.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 4.81 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.6 | |
Kalcium (mg) | 22 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.8 | |
Fosfor (mg) | 93 | |
Selen (µg) | 2.9 | |
Zink (mg) | 1.5 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 12.1 | |
Jod (µg) | 19.9 | |
Kalium (mg) | 190 | |
Natrium (mg) | 391 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 26.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.1 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.48 | |
Vitamin C (mg) | 6.6 | |
Vitamin D (µg) | 0.16 | |
Vitamin E (mg) | 1.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 9.8 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 199 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.07 | |
Niacin (mg) | 2.37 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.87 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.9 | |
Disackarider (g) | 0.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 24.1 | |
Vatten (g) | 78.4 | |
Alkohol (g) | 0.85 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.4 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket