Rätter

Gurkmajonnäs gurksallad gatukök

Gurksallad är en populär rätt som serveras på gatukök runtom i världen. Den består ofta av ättikslösning, majonnäs, gröna gurkor, lök, morötter, tomater, äpple och kryddor. Rätten är enkel att tillaga och innehåller ett brett utbud av näringsämnen som kolhydrater, proteiner och fett.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)333Energi
Energi (kj)1392
Protein (g)0.8Makronutrienter
Fett totalt (g)32
Kolhydrater, tillg. (g)10.9
Kalcium (mg)24Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)50
Selen (µg)0.4
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)10
Folat (µg)12.8
Jod (µg)1.6
Kalium (mg)24
Natrium (mg)187
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)79.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.01
Vitamin B12 (µg)0.2
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)2.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)60
Betakaroten/β-Karoten (µg)230
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.34
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.54
Sockerarter tot. (g)10.2Sockerarter
Monosackarider (g)5.6
Disackarider (g)4.6
Summa mättade fettsyror (g)3.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)2.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0.2
Summa enkelomättade fettsyror (g)13.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)12.8
Summa fleromättade fettsyror (g)13.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)11.1
Linolensyra C18:3 (g)2.4
Arakidonsyra C20:4 (g)2.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)48
Vatten (g)54
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)10
Fritt socker (g)10

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen