Rätter

Gyta biff m. bambuskott tillagad på restaurang

Gyta biff m. bambuskott är en populär rätt som serveras på restauranger. Den tillagas med olika ingredienser för att skapa en god smak och innehåller ett stort antal näringsämnen som är väsentliga för kroppens funktioner. Genom att följa Livsmedelsverkets näringsämnestabeller kan man få en överblick över rättens näringsinnehåll.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)97Energi
Energi (kj)405
Protein (g)8.2Makronutrienter
Fett totalt (g)5.83
Kolhydrater, tillg. (g)2.4
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)56
Selen (µg)1.7
Zink (mg)1
Magnesium (mg)8
Folat (µg)15.6
Jod (µg)2.9
Kalium (mg)117
Natrium (mg)700
Salt, NaCl (g)1.8
Vitamin A (RE/µg)2.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0.24
Vitamin C (mg)0.5
Vitamin D (µg)0.1
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)4.3
Retinol (µg)3
Betakaroten/β-Karoten (µg)30
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)1.45
Niacinekvivalenter (NE/mg)3
Sockerarter tot. (g)0.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)0.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)2.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.6
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)19
Vatten (g)80.3
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen