Rätter
Jordärtskockssoppa veg.
Jordärtskockor är en populär ingrediens som används för att göra vegansk soppa. Den är rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter som är viktiga för att bibehålla hälsan. Det är en bra måltid för vegetarianer, veganer och andra som är intresserade av ett hälsosamt kostval. På livsmedelsdata.se finns mer detaljerad information om näringsinnehållet i den veganska jordärtskockssoppan.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 77 | Energi |
Energi (kj) | 323 | |
Protein (g) | 1.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 5.54 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.9 | |
Kalcium (mg) | 19 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 32 | |
Selen (µg) | 0.2 | |
Zink (mg) | 0.1 | |
Magnesium (mg) | 9 | |
Folat (µg) | 6.9 | |
Jod (µg) | 17.3 | |
Kalium (mg) | 162 | |
Natrium (mg) | 324 | |
Salt, NaCl (g) | 0.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 40.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.03 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.02 | |
Vitamin C (mg) | 1.9 | |
Vitamin D (µg) | 0.12 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 36.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 53 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.52 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.71 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.3 | |
Disackarider (g) | 0.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.4 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.5 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 10.9 | |
Vatten (g) | 85.4 | |
Alkohol (g) | 0.38 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 9.3 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket