Rätter
KÃ¥lpudding
En traditionell maträtt som är välkänd bland svenskar är kålpudding. Kålpudding är en maträtt som görs av kål, potatis och fläsk som får tillagas tillsammans under lång tid. Det är en rätt som är full av smak och som har ett högt näringsinnehåll. På den här sidan kan du ta reda på mer information om kålpudding och dess näringsämnen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 111 | Energi |
Energi (kj) | 465 | |
Protein (g) | 7.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 4.47 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 9.6 | |
Kalcium (mg) | 54 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.7 | |
Fosfor (mg) | 97 | |
Selen (µg) | 3 | |
Zink (mg) | 1.4 | |
Magnesium (mg) | 16 | |
Folat (µg) | 10.5 | |
Jod (µg) | 51.9 | |
Kalium (mg) | 202 | |
Natrium (mg) | 518 | |
Salt, NaCl (g) | 1.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 23.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.16 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.4 | |
Vitamin C (mg) | 9.9 | |
Vitamin D (µg) | 0.34 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 16.3 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 87 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.1 | |
Niacin (mg) | 1.36 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.77 | |
Sockerarter tot. (g) | 6.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 4.3 | |
Disackarider (g) | 2.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.9 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 33.2 | |
Vatten (g) | 75.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 7.4 | |
Tillsatt socker (g) | 3 | |
Fritt socker (g) | 3 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket