Rätter

Kalvsylta

Kalvsylta är en välsmakande och populär rätt som innehåller kalvkött och hårstrån. Den är smaksatt med örter och kryddor och är ofta en del av en måltid. Genom att ta en djupare titt på näringsinnehållet i kalvsylta kan man få en bättre förståelse för hur den påverkar vår hälsa.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)100Energi
Energi (kj)417
Protein (g)12Makronutrienter
Fett totalt (g)5.7
Kolhydrater, tillg. (g)0.1
Kalcium (mg)8Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)90
Selen (µg)2
Zink (mg)1.7
Magnesium (mg)10
Folat (µg)3
Jod (µg)2.6
Kalium (mg)120
Natrium (mg)595
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)3.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.2
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)3
Betakaroten/β-Karoten (µg)7
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.19
Niacin (mg)1.9
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.1
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)2.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)65
Vatten (g)80
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen