Rätter

Karlssons frestelse m. nötfärs

Karlssons frestelse är en populär rätt som är en god blandning av goda ingredienser. Den innehåller bland annat nötfärs som är en naturlig källa till protein. Rätten är lättlagad och passar både som vardagsmiddag eller festmåltid. På livsmedelsdata.se kan du se exakt vilka näringsämnen som finns i rätten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)144Energi
Energi (kj)604
Protein (g)7.6Makronutrienter
Fett totalt (g)7.24
Kolhydrater, tillg. (g)11.5
Kalcium (mg)40Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)98
Selen (µg)1.9
Zink (mg)1.6
Magnesium (mg)24
Folat (µg)10.6
Jod (µg)22.4
Kalium (mg)320
Natrium (mg)414
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)38.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.17
Vitamin B12 (µg)0.34
Vitamin C (mg)9.3
Vitamin D (µg)0.09
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)35.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)38
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)2.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.79
Sockerarter tot. (g)1.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.6
Disackarider (g)1.3
Summa mättade fettsyror (g)3.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.3
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)1.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)2.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)25.9
Vatten (g)70.3
Alkohol (g)0
Aska (g)2
Avfall (skal, etc)(%)10.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen