Rätter

Köttbullar gris stekta

Köttbullar är en klassisk rätt som är vanlig i många delar av världen. Det är en maträtt som oftast består av färs av gris som stekts och serveras med tillbehör. Köttbullar har mycket näring, däribland ett högt proteininnehåll. På Livsmedelsdata kan man få ta del av mer information om näringsämnena i köttbullar.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)187Energi
Energi (kj)783
Protein (g)14.1Makronutrienter
Fett totalt (g)11.88
Kolhydrater, tillg. (g)5.9
Kalcium (mg)32Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)170
Selen (µg)6.4
Zink (mg)2.3
Magnesium (mg)23
Folat (µg)10.8
Jod (µg)67.3
Kalium (mg)214
Natrium (mg)568
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)29Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.15
Vitamin B12 (µg)0.54
Vitamin C (mg)0.2
Vitamin D (µg)0.73
Vitamin E (mg)0.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)28.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.33
Riboflavin (mg)0.19
Niacin (mg)2.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.37
Sockerarter tot. (g)1Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.8
Summa mättade fettsyror (g)4.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)2.9
Stearinsyra C18:0 (g)1.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)4.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)70.9
Vatten (g)65.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen