Rätter
Köttfärssås blandfärs
En maträtt som består av en färsblandning som innehåller köttfärs och andra ingredienser. Det är en populär rätt som ofta är en del av vardagsmaten. Färsblandningen smaksätts med sås och kryddor och kan serveras med potatis, pasta eller ris. På livsmedelsdata.se går det att få information om de näringsämnen som finns i maträtten.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 118 | Energi |
Energi (kj) | 495 | |
Protein (g) | 8.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 7.04 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.6 | |
Kalcium (mg) | 19 | Mineraler |
Järn (mg) | 1 | |
Fosfor (mg) | 94 | |
Selen (µg) | 2.3 | |
Zink (mg) | 1.7 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 10.8 | |
Jod (µg) | 26.5 | |
Kalium (mg) | 231 | |
Natrium (mg) | 738 | |
Salt, NaCl (g) | 1.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 29.3 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.14 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.29 | |
Vitamin C (mg) | 5.3 | |
Vitamin D (µg) | 0.22 | |
Vitamin E (mg) | 1.6 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 9.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 227 | |
Tiamin (mg) | 0.12 | |
Riboflavin (mg) | 0.07 | |
Niacin (mg) | 2.24 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.8 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 3 | |
Disackarider (g) | 0.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.8 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 23 | |
Vatten (g) | 75.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.2 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket