Rätter

Köttfärssås gris

Köttfärs är ett vanligt ingrediens i många svenska rätter. Denna typ av rätt innehåller färsk köttfärs, som genom tillagning och kryddning blir en saftig och smakrik sås. Det finns en mängd olika recept som använder olika ingredienser för att skapa en unik smakupplevelse. På livsmedelsdata.se finner man detaljerad information om näringsinnehållet i en köttfärssås gris.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)122Energi
Energi (kj)509
Protein (g)8Makronutrienter
Fett totalt (g)7.73
Kolhydrater, tillg. (g)4.6
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)98
Selen (µg)2.4
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)21
Folat (µg)10.6
Jod (µg)25.9
Kalium (mg)237
Natrium (mg)732
Salt, NaCl (g)1.8
Vitamin A (RE/µg)28.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.15
Vitamin B12 (µg)0.2
Vitamin C (mg)5.3
Vitamin D (µg)0.3
Vitamin E (mg)1.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)222
Tiamin (mg)0.17
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)2.11
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.57
Sockerarter tot. (g)3.5Sockerarter
Monosackarider (g)3
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)2.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)3.1
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)22.5
Vatten (g)75.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2.8
Avfall (skal, etc)(%)1.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen