Rätter

Korv falukorv ugnsstekt

En ugnsstekt rätt som består av korv och falukorv. Förberedd med ugnstekning kan detta livsmedel erbjuda ett gott och nyttigare alternativ till kötträtter. Ugnsstekningen ger ett smakfullt resultat och är också mindre fett och kaloririk än andra kötträtter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)188Energi
Energi (kj)784
Protein (g)8.4Makronutrienter
Fett totalt (g)14.14
Kolhydrater, tillg. (g)6.5
Kalcium (mg)104Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)112
Selen (µg)2.5
Zink (mg)1.4
Magnesium (mg)17
Folat (µg)10.6
Jod (µg)7.2
Kalium (mg)171
Natrium (mg)487
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)50.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.12
Vitamin B12 (µg)0.61
Vitamin C (mg)3.5
Vitamin D (µg)0.09
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)36.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)167
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.13
Niacin (mg)1.21
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.9
Sockerarter tot. (g)3.6Sockerarter
Monosackarider (g)2
Disackarider (g)1.6
Summa mättade fettsyror (g)6.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.3
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)3.4
Stearinsyra C18:0 (g)1.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)5.1
Summa fleromättade fettsyror (g)1.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)37.8
Vatten (g)67.9
Alkohol (g)0
Aska (g)2
Avfall (skal, etc)(%)1.4
Tillsatt socker (g)2
Fritt socker (g)2

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen