Rätter
Korv falukorv ugnsstekt m. ajvar
Ugnsstekt korv med ajvar är en populär rätt som passar bra till både lunch och middag. Den har en god smak och innehåller en mängd näringsämnen som är bra för hälsan. På sidan livsmedelsdata.se kan du ta reda på mer om den här rätten och vilka näringsämnen den innehåller.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 243 | Energi |
Energi (kj) | 1019 | |
Protein (g) | 8.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 21.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.6 | |
Kalcium (mg) | 84 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 106 | |
Selen (µg) | 2.7 | |
Zink (mg) | 1.5 | |
Magnesium (mg) | 14 | |
Folat (µg) | 8.4 | |
Jod (µg) | 37.3 | |
Kalium (mg) | 124 | |
Natrium (mg) | 845 | |
Salt, NaCl (g) | 2.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 96.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.16 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.7 | |
Vitamin C (mg) | 5.2 | |
Vitamin D (µg) | 0.22 | |
Vitamin E (mg) | 1.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 66.9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 277 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 1.38 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.12 | |
Sockerarter tot. (g) | 2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.9 | |
Disackarider (g) | 1.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 9.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.6 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.9 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 5.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 2.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 8.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.6 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 7.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 57.6 | |
Vatten (g) | 62.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0.1 | |
Tillsatt socker (g) | 1 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket