Rätter

Korv m. mos ketchup senap bostongurka

En populär maträtt som ofta serveras till brunch äller som en snacks är korv med mos, ketchup, senap och bostongurka. Den är lätt att tillaga och passar både vuxna och barn. På Livsmedelsdata.se kan du ta del av näringsinnehållet i denna maträtt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)105Energi
Energi (kj)438
Protein (g)2.9Makronutrienter
Fett totalt (g)4.58
Kolhydrater, tillg. (g)12.3
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)56
Selen (µg)1.3
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)12
Folat (µg)6.6
Jod (µg)1
Kalium (mg)238
Natrium (mg)325
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)3.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.17
Vitamin B12 (µg)0.15
Vitamin C (mg)7.2
Vitamin D (µg)0.03
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)1
Betakaroten/β-Karoten (µg)34
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.95
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.47
Sockerarter tot. (g)2.6Sockerarter
Monosackarider (g)1.3
Disackarider (g)1.3
Summa mättade fettsyror (g)1.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)7.3
Vatten (g)77.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)2
Fritt socker (g)2

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen