Rätter
Kycklingsoppa tillagad redd pulver m. vatten mjölk
Kycklingsoppa är ett livsmedel som ofta tillagas med hjälp av pulver och vatten, eller tillsammans med mjölk. Det är en smakrik, värmande och härlig soppa som innehÃ¥ller ett stort antal näringsämnen och som kan varieras i oändlighet. PÃ¥ sidan ”Livsmedelsdata.se” kan du läsa mer om näringsinnehÃ¥llet i den populära rätten.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 51 | Energi |
Energi (kj) | 214 | |
Protein (g) | 1.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.36 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 5.1 | |
Kalcium (mg) | 35 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 47 | |
Selen (µg) | 1.3 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 11 | |
Folat (µg) | 18.5 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 81 | |
Natrium (mg) | 474 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 18.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.03 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.05 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.1 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 5.8 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 148 | |
Tiamin (mg) | 0.14 | |
Riboflavin (mg) | 0.06 | |
Niacin (mg) | 0.19 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.53 | |
Sockerarter tot. (g) | 2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 1.9 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.1 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 4 | |
Vatten (g) | 88.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 1 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket