Rätter

Lasagne m. skinka

En italiensk klassiker som är gjord på lager av pasta som mellanlagras med en färsblandning och skinka. Den är gräddad med ost och serveras som en het och mättande rätt. Genom att titta på Livsmedelsdatas sida kan du se näringsämnen för att få en bild av vad som ingår i denna populära måltid.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)117Energi
Energi (kj)489
Protein (g)7.6Makronutrienter
Fett totalt (g)3.86
Kolhydrater, tillg. (g)12.3
Kalcium (mg)90Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)113
Selen (µg)2.3
Zink (mg)0.9
Magnesium (mg)18
Folat (µg)10
Jod (µg)20.2
Kalium (mg)184
Natrium (mg)589
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)29.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.11
Vitamin B12 (µg)0.35
Vitamin C (mg)2.8
Vitamin D (µg)0.44
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)21.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)94
Tiamin (mg)0.13
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)1.42
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.92
Sockerarter tot. (g)3.2Sockerarter
Monosackarider (g)1.2
Disackarider (g)2
Summa mättade fettsyror (g)1.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)13.2
Vatten (g)73
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen