Rätter
Lasagne m. spenat chèvre veg.
Lasagne med spenat och chèvre är en vegetarisk rätt som innehåller näringsrika ingredienser som pasta, spenat och chèvreost. Den är både smakrik och näringsrik och kan serveras som en huvudrätt eller som ett mellanmål. Det finns många olika sätt att tillaga lasagne med spenat och chèvre, så att alla kan hitta en version som passar dem.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 143 | Energi |
Energi (kj) | 601 | |
Protein (g) | 6.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 7.12 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 12.2 | |
Kalcium (mg) | 111 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.7 | |
Fosfor (mg) | 113 | |
Selen (µg) | 2.5 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 25 | |
Folat (µg) | 24.9 | |
Jod (µg) | 60 | |
Kalium (mg) | 219 | |
Natrium (mg) | 576 | |
Salt, NaCl (g) | 1.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 109.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.09 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.23 | |
Vitamin C (mg) | 3.3 | |
Vitamin D (µg) | 0.41 | |
Vitamin E (mg) | 1.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 48.6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 727 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.17 | |
Niacin (mg) | 0.51 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.9 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.9 | |
Disackarider (g) | 2.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.6 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.8 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 16.5 | |
Vatten (g) | 69.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0.4 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket