Rätter

Laxpudding

Denna livsmedelsrätt består av en maträtt som innehåller färsk lax som är försiktigt kokad och blandad med en blandning av ägg, grädde, mjölk och kryddor. Resultatet är en smakrik rätt som både är nyttig och näringsrik.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)111Energi
Energi (kj)465
Protein (g)8.2Makronutrienter
Fett totalt (g)4.15
Kolhydrater, tillg. (g)9.6
Kalcium (mg)54Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)123
Selen (µg)8.3
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)22
Folat (µg)18.1
Jod (µg)20.5
Kalium (mg)312
Natrium (mg)475
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)45.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.22
Vitamin B12 (µg)1.09
Vitamin C (mg)8.2
Vitamin D (µg)2.76
Vitamin E (mg)1.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)35.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)119
Tiamin (mg)0.11
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)2.81
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.39
Sockerarter tot. (g)2.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)1.9
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)1.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)54.8
Vatten (g)74.7
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)13.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen