Rätter

Leversauté kyckling

Leversauté kyckling är en maträtt som innehåller kycklinglever och är en populär rätt i Sverige. Rätten serveras ofta med potatis och grönsaker som tillbehör. Näringsinnehållet i Leversauté kyckling varierar beroende på ingredienser, tillagning och servering.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)144Energi
Energi (kj)602
Protein (g)10.5Makronutrienter
Fett totalt (g)9.63
Kolhydrater, tillg. (g)3.5
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)3.6
Fosfor (mg)178
Selen (µg)26.1
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)15
Folat (µg)312.5
Jod (µg)25.3
Kalium (mg)125
Natrium (mg)589
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)4533.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.22
Vitamin B12 (µg)7.63
Vitamin C (mg)16.7
Vitamin D (µg)0.43
Vitamin E (mg)2.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)4530.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)38
Tiamin (mg)0.13
Riboflavin (mg)0.89
Niacin (mg)6.33
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.26
Sockerarter tot. (g)0.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)3.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.3
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)1.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)219
Vatten (g)73.1
Alkohol (g)0.07
Aska (g)2.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen