Rätter
Minestronesoppa
En rätt som ofta förekommer i italiensk matlagning är en varm soppa som är fylld med grönsaker och bönor. Den serveras oftast med pasta och en bit bröd och är ett utmärkt alternativ för en näringsrik måltid. På sidan livsmedelsdata.se kan man ta del av de näringsämnen som finns i denna soppa.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 51 | Energi |
Energi (kj) | 211 | |
Protein (g) | 2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.07 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 5.3 | |
Kalcium (mg) | 22 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 33 | |
Selen (µg) | 0.4 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 11 | |
Folat (µg) | 15.6 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 128 | |
Natrium (mg) | 323 | |
Salt, NaCl (g) | 0.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 86.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.07 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.02 | |
Vitamin C (mg) | 5.5 | |
Vitamin D (µg) | 0.02 | |
Vitamin E (mg) | 0.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 889 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.66 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.9 | |
Disackarider (g) | 0.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 3.2 | |
Vatten (g) | 88 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 3.7 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket