Rätter

Minestronesoppa

En rätt som ofta förekommer i italiensk matlagning är en varm soppa som är fylld med grönsaker och bönor. Den serveras oftast med pasta och en bit bröd och är ett utmärkt alternativ för en näringsrik måltid. På sidan livsmedelsdata.se kan man ta del av de näringsämnen som finns i denna soppa.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)51Energi
Energi (kj)211
Protein (g)2Makronutrienter
Fett totalt (g)2.07
Kolhydrater, tillg. (g)5.3
Kalcium (mg)22Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)33
Selen (µg)0.4
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)11
Folat (µg)15.6
Jod (µg)0
Kalium (mg)128
Natrium (mg)323
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)86.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0.02
Vitamin C (mg)5.5
Vitamin D (µg)0.02
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)889
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.66
Niacinekvivalenter (NE/mg)1
Sockerarter tot. (g)2.5Sockerarter
Monosackarider (g)1.9
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)0.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)3.2
Vatten (g)88
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)3.7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen