Rätter

Nasi Goreng gris tillagad på restaurang

Nasi goreng (javanesiskt för ”stekt ris”) är en populär maträtt som består av stekt ris, kryddor, grönsaker och kött. På restaurang är det vanligt att tillaga nasi goreng med gris som kött. Näringsämnen som finns i denna maträtt kan variera beroende på ingredienser som används.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)176Energi
Energi (kj)734
Protein (g)7.9Makronutrienter
Fett totalt (g)7.24
Kolhydrater, tillg. (g)18.8
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)60
Selen (µg)4.4
Zink (mg)0.9
Magnesium (mg)10
Folat (µg)26.3
Jod (µg)4
Kalium (mg)143
Natrium (mg)488
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)18.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0.21
Vitamin C (mg)5.5
Vitamin D (µg)0.1
Vitamin E (mg)1.9
Vitamin K (µg)1.6
Retinol (µg)15.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)33
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)1.28
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.7
Sockerarter tot. (g)1.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)1.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.9
Summa fleromättade fettsyror (g)2.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.3
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)54.8
Vatten (g)63.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen