Rätter

Nikkaluoktasoppa m. vitkål nötfärs

Nikkaluokta är en klassisk soppa med nötfärs och vitkål som smak. Soppan har en mängd näringsämnen som gör den till en balanserad måltid, eller ett smakfullt tillbehör. Det finns flera sätt att tillaga soppan, varav några är mer nyttiga än andra.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)63Energi
Energi (kj)262
Protein (g)5.4Makronutrienter
Fett totalt (g)3.82
Kolhydrater, tillg. (g)1.5
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)54
Selen (µg)1.3
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)12
Folat (µg)4.9
Jod (µg)14.3
Kalium (mg)99
Natrium (mg)588
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)8.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0.26
Vitamin C (mg)3.7
Vitamin D (µg)0.08
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)5.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)38
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)1.34
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.31
Sockerarter tot. (g)1.4Sockerarter
Monosackarider (g)1
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)1.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)13.8
Vatten (g)86.9
Alkohol (g)0
Aska (g)2
Avfall (skal, etc)(%)1.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen