Rätter

Ostkaka lätt osötad fett 3%

Ostkaka är en populär svensk klassiker som har funnits i århundraden. Den består av mjölk, ägg, smör och mjöl som har bakats och kan variera i fetthalt. Lätt osötad ostkaka innehåller fett med en procentandel på 3%. Den är låg i socker och lämpar sig bra för de som vill äta en kaka med lite lägre sockerhalt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)111Energi
Energi (kj)464
Protein (g)12Makronutrienter
Fett totalt (g)3
Kolhydrater, tillg. (g)8.6
Kalcium (mg)430Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)50
Selen (µg)1
Zink (mg)1.4
Magnesium (mg)20
Folat (µg)12
Jod (µg)0
Kalium (mg)157
Natrium (mg)54
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)58.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0.5
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.27
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)55
Betakaroten/β-Karoten (µg)40
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.27
Niacin (mg)0.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)3
Sockerarter tot. (g)8Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)8
Summa mättade fettsyror (g)1.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.3
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)41
Vatten (g)74.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen