Rätter
Ostkaka m. cottage cheese
En måltid som är enkel att tillaga bestående av cottage cheese som är ett mycket nyttigt mejeriprodukt. En ostkaka är en kombination av cottage cheese och socker som är väldigt populär och enkel att tillaga. Den är även rik på protein och låg i kolhydrater.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 172 | Energi |
Energi (kj) | 719 | |
Protein (g) | 10.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 9.73 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 10.5 | |
Kalcium (mg) | 83 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 152 | |
Selen (µg) | 3.8 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 23 | |
Folat (µg) | 19 | |
Jod (µg) | 11.5 | |
Kalium (mg) | 152 | |
Natrium (mg) | 151 | |
Salt, NaCl (g) | 0.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 82.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.03 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.58 | |
Vitamin C (mg) | 0.2 | |
Vitamin D (µg) | 0.43 | |
Vitamin E (mg) | 2.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 79.6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 35 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.19 | |
Niacin (mg) | 0.32 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.61 | |
Sockerarter tot. (g) | 8.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 8.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.4 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.6 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 63.4 | |
Vatten (g) | 67.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 4.9 | |
Tillsatt socker (g) | 6 | |
Fritt socker (g) | 6 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket