Rätter
Ostsås till moussaka
Ostsås som används till moussaka är en kombination av matlagning och bakingredienser. Det är ett krämigt och smakrikt tillbehör som innehåller olika ingredienser som kan bidra med ett antal näringsämnen. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om vilka näringsämnen som finns i ostsåsen som kommer att användas till moussaka.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 131 | Energi |
Energi (kj) | 550 | |
Protein (g) | 8.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 7.4 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 7.4 | |
Kalcium (mg) | 166 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 170 | |
Selen (µg) | 9 | |
Zink (mg) | 1 | |
Magnesium (mg) | 15 | |
Folat (µg) | 32.8 | |
Jod (µg) | 62 | |
Kalium (mg) | 162 | |
Natrium (mg) | 431 | |
Salt, NaCl (g) | 1.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 107.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.05 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.87 | |
Vitamin C (mg) | 0.5 | |
Vitamin D (µg) | 1.62 | |
Vitamin E (mg) | 1.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 105.6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 25 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.22 | |
Niacin (mg) | 0.09 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.17 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 3.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.4 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 106 | |
Vatten (g) | 74.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 2.9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket