Rätter
Paj m. ost skinka värmd frysvara
En kombination av ost, skinka och frysvara, värmd och serverad som en paj, är ett populärt livsmedel som många njuter av. Denna kombination kan innehålla en mängd olika näringsämnen som är viktiga för kroppen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 319 | Energi |
Energi (kj) | 1333 | |
Protein (g) | 11.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 21.4 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 20.3 | |
Kalcium (mg) | 82 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.8 | |
Fosfor (mg) | 166 | |
Selen (µg) | 9.4 | |
Zink (mg) | 1.4 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 29.4 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 153 | |
Natrium (mg) | 512 | |
Salt, NaCl (g) | 1.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 180 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.12 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.55 | |
Vitamin C (mg) | 2.1 | |
Vitamin D (µg) | 0.66 | |
Vitamin E (mg) | 2.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 173 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 84 | |
Tiamin (mg) | 0.94 | |
Riboflavin (mg) | 0.27 | |
Niacin (mg) | 1.48 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 4.08 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 1.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 10.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.8 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.5 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 5.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 7.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 6.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.9 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 110 | |
Vatten (g) | 44.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket