Rätter

Pannbiff blandfärs stekt

En populär rätt som steks i panna är tillagad med blandfärs och består av kött, spannmål och grönsaker. Den är en källa till näring och innehåller flera nyttiga näringsämnen som protein, kolhydrater, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)184Energi
Energi (kj)772
Protein (g)16.1Makronutrienter
Fett totalt (g)11.31
Kolhydrater, tillg. (g)4.4
Kalcium (mg)35Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)173
Selen (µg)6.7
Zink (mg)3.2
Magnesium (mg)23
Folat (µg)12.1
Jod (µg)88.9
Kalium (mg)215
Natrium (mg)744
Salt, NaCl (g)1.9
Vitamin A (RE/µg)32.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.14
Vitamin B12 (µg)0.81
Vitamin C (mg)0.2
Vitamin D (µg)0.64
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)31.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)12
Tiamin (mg)0.2
Riboflavin (mg)0.19
Niacin (mg)3.12
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.15
Sockerarter tot. (g)1.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)0.9
Summa mättade fettsyror (g)4.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)2.7
Stearinsyra C18:0 (g)1.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)4.3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)76.2
Vatten (g)65
Alkohol (g)0
Aska (g)2.7
Avfall (skal, etc)(%)1.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen