Rätter

Pannbiff lamm stekt

Lammstekar är ett populärt livsmedel som kan tillagas på olika sätt. En vanlig metod är att steka dem, vilket ofta ger en saftig och smakrik köttbit. Här kan du läsa mer om näringsvärdet i en stekt lammstek.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)217Energi
Energi (kj)907
Protein (g)15Makronutrienter
Fett totalt (g)15.37
Kolhydrater, tillg. (g)4.3
Kalcium (mg)38Mineraler
Järn (mg)1.5
Fosfor (mg)154
Selen (µg)8.7
Zink (mg)3
Magnesium (mg)20
Folat (µg)11.1
Jod (µg)90.4
Kalium (mg)185
Natrium (mg)740
Salt, NaCl (g)1.9
Vitamin A (RE/µg)42Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)1.07
Vitamin C (mg)0.2
Vitamin D (µg)0.43
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)41.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.17
Niacin (mg)3.53
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.34
Sockerarter tot. (g)1.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.9
Summa mättade fettsyror (g)6.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)3
Stearinsyra C18:0 (g)2.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)5.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)81
Vatten (g)61.9
Alkohol (g)0
Aska (g)2.5
Avfall (skal, etc)(%)1.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen