Rätter

Pasta carbonara m. pasta sojabönor veg.

Pasta carbonara är en klassisk italiensk pasta som även kan variera till en vegetarisk version med sojabönor. Det är en mättande rätt som innehåller en mängd olika näringsämnen. På Livsmedelsdata.se kan du ta del av detaljerad information kring ingredienserna i rätten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)150Energi
Energi (kj)629
Protein (g)5.3Makronutrienter
Fett totalt (g)8.18
Kolhydrater, tillg. (g)13
Kalcium (mg)66Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)93
Selen (µg)2.3
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)20
Folat (µg)61
Jod (µg)29.1
Kalium (mg)142
Natrium (mg)256
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)93.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0.25
Vitamin C (mg)8.2
Vitamin D (µg)0.31
Vitamin E (mg)1.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)71.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)256
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)0.53
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.54
Sockerarter tot. (g)1.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.8
Disackarider (g)0.9
Summa mättade fettsyror (g)3.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)2
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)46.9
Vatten (g)70.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0.3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen