Rätter

Pirog m. kött ugnsstekt typ sambusa

Pirog är ett rågbröd som fylls med kött och ugnsstekts, vilket skapar en smak som påminner om sambusa. Det är en traditionell maträtt som har länge varit populär i norra Ryssland. Pirog är en god och näringsrik måltid som passar lika bra till lunch som till middag.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)224Energi
Energi (kj)935
Protein (g)7.6Makronutrienter
Fett totalt (g)9.83
Kolhydrater, tillg. (g)25.1
Kalcium (mg)39Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)104
Selen (µg)5.2
Zink (mg)1.4
Magnesium (mg)22
Folat (µg)26.5
Jod (µg)0
Kalium (mg)204
Natrium (mg)581
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)32.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0.26
Vitamin C (mg)6.9
Vitamin D (µg)0.07
Vitamin E (mg)2.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)263
Tiamin (mg)0.11
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)1.55
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.91
Sockerarter tot. (g)2.8Sockerarter
Monosackarider (g)1.5
Disackarider (g)1.2
Summa mättade fettsyror (g)1.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)4.7
Summa fleromättade fettsyror (g)2.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.9
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)23.6
Vatten (g)53.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen