Rätter

Pizza m. skinka champinjoner lök sardeller

Pizza är en populär maträtt som består av en bröd botten som är toppad med olika ingredienser. Denna variant innehåller skinka, champinjoner, lök och sardeller. Genom att kombinera olika ingredienser kan man skapa en variation av smaker som passar olika personers preferenser.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)192Energi
Energi (kj)804
Protein (g)8.6Makronutrienter
Fett totalt (g)8.73
Kolhydrater, tillg. (g)18.7
Kalcium (mg)132Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)143
Selen (µg)6.5
Zink (mg)1.1
Magnesium (mg)22
Folat (µg)17.1
Jod (µg)34.2
Kalium (mg)200
Natrium (mg)499
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)52.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0.48
Vitamin C (mg)2.8
Vitamin D (µg)0.44
Vitamin E (mg)1.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)37.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)179
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.13
Niacin (mg)1.25
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.96
Sockerarter tot. (g)3.1Sockerarter
Monosackarider (g)2.2
Disackarider (g)0.8
Summa mättade fettsyror (g)3.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)1.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.5
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)3Övrigt
Kolesterol (mg)15.9
Vatten (g)59.3
Alkohol (g)0
Aska (g)2.6
Avfall (skal, etc)(%)0.6
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen