Rätter
Pizza m. skinka champinjoner lök sardeller
Pizza är en populär maträtt som består av en bröd botten som är toppad med olika ingredienser. Denna variant innehåller skinka, champinjoner, lök och sardeller. Genom att kombinera olika ingredienser kan man skapa en variation av smaker som passar olika personers preferenser.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 192 | Energi |
Energi (kj) | 804 | |
Protein (g) | 8.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.73 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 18.7 | |
Kalcium (mg) | 132 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 143 | |
Selen (µg) | 6.5 | |
Zink (mg) | 1.1 | |
Magnesium (mg) | 22 | |
Folat (µg) | 17.1 | |
Jod (µg) | 34.2 | |
Kalium (mg) | 200 | |
Natrium (mg) | 499 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 52.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.09 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.48 | |
Vitamin C (mg) | 2.8 | |
Vitamin D (µg) | 0.44 | |
Vitamin E (mg) | 1.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 37.2 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 179 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.13 | |
Niacin (mg) | 1.25 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.96 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.2 | |
Disackarider (g) | 0.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.4 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.5 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 3 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 15.9 | |
Vatten (g) | 59.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0.6 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket