Rätter

Potatisbullar stekta

Potatisbullar är ett populärt matalternativ som kan stekas för att ge en frasig yta. Näringsämnen som finns i den stekta maträtten, som till exempel kolhydrater, fett och proteiner, hittar du på den officiella sidan för livsmedelsdata.se.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)166Energi
Energi (kj)695
Protein (g)4Makronutrienter
Fett totalt (g)6.2
Kolhydrater, tillg. (g)22.1
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)77
Selen (µg)2.9
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)24
Folat (µg)24.6
Jod (µg)45.5
Kalium (mg)360
Natrium (mg)397
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)42.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)0.17
Vitamin C (mg)10.4
Vitamin D (µg)0.63
Vitamin E (mg)2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)41.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)14
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)1.98
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.77
Sockerarter tot. (g)0.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)0.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)3.2
Summa fleromättade fettsyror (g)1.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.1
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)41.7
Vatten (g)63.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)1.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen