Rätter
Potatisgratäng m. grädde ost värmd frysvara
En rätt som ofta förekommer på många svenska matbord är gratäng med grädde och ost som värms upp från frysförvaring. Den är enkel att tillaga och erbjuder en god smak. För en noggrannare analys av de näringsämnen som den innehåller är det värt att besöka livsmedelsdatas sida om denna rätt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 158 | Energi |
Energi (kj) | 660 | |
Protein (g) | 4.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 9.39 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 13.2 | |
Kalcium (mg) | 97 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 110 | |
Selen (µg) | 1.8 | |
Zink (mg) | 0.8 | |
Magnesium (mg) | 21 | |
Folat (µg) | 25.8 | |
Jod (µg) | 3.7 | |
Kalium (mg) | 258 | |
Natrium (mg) | 356 | |
Salt, NaCl (g) | 0.9 | |
Vitamin A (RE/µg) | 56 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.14 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 1.4 | |
Vitamin D (µg) | 0.2 | |
Vitamin E (mg) | 0.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 55.2 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 10 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.13 | |
Niacin (mg) | 1.09 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.85 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 1.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 4.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.4 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.3 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.8 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 14 | |
Vatten (g) | 69.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket