Rätter
Potatismos pulver tillagat berikad
Potatismos är en populär rätt som kan göras på många olika sätt. Den berikade varianten är speciellt anpassad för att förbättra näringsvärdet och innehåller till exempel extra folsyra och järn. Alla som äter potatismos behöver inte denna variant, men för den som önskar ett näringsrikt alternativ är det ett bra val.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 66 | Energi |
Energi (kj) | 277 | |
Protein (g) | 1.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.8 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 12.5 | |
Kalcium (mg) | 13 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 53 | |
Selen (µg) | 0.3 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 12 | |
Folat (µg) | 7 | |
Jod (µg) | 0.1 | |
Kalium (mg) | 270 | |
Natrium (mg) | 178 | |
Salt, NaCl (g) | 0.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.22 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.1 | |
Vitamin C (mg) | 10 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 0.8 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.05 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.3 | |
Disackarider (g) | 0.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 83 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket