Rätter

Potatissallad m. gräddfil majonnäs

Potatissallad är en populär rätt som består av skivade potatisar, gräddfil och majonnäs. Alla ingredienser är rika på olika näringsämnen och ger en god smak. På webbplatsen Livsmedelsdata kan du lära dig mer om livsmedlets näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)155Energi
Energi (kj)648
Protein (g)1.9Makronutrienter
Fett totalt (g)9.76
Kolhydrater, tillg. (g)14.2
Kalcium (mg)20Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)47
Selen (µg)0.6
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)17
Folat (µg)18.4
Jod (µg)63.4
Kalium (mg)269
Natrium (mg)511
Salt, NaCl (g)1.3
Vitamin A (RE/µg)18.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)0.05
Vitamin C (mg)13.8
Vitamin D (µg)0.07
Vitamin E (mg)2.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)15.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)43
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)1.43
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.77
Sockerarter tot. (g)0.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)1.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)5.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)10.8
Vatten (g)70.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)0.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen