Rätter

Pressylta

Pressylta är en rätt som består av en blandning av grönsaker, kokt potatis och köttfärs. Rätten är mycket näringsrik och innehåller många olika livsmedel. Förutom de näringsämnen som finns naturligt i de ingående livsmedlen, är pressylten även ett bra alternativ för att få i sig fler näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)305Energi
Energi (kj)1278
Protein (g)17.5Makronutrienter
Fett totalt (g)26.5
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)6Mineraler
Järn (mg)1.5
Fosfor (mg)106
Selen (µg)3
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)9
Folat (µg)3
Jod (µg)0
Kalium (mg)120
Natrium (mg)650
Salt, NaCl (g)1.6
Vitamin A (RE/µg)10Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.3
Vitamin B12 (µg)0.7
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.5
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.22
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)1.8
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.01
Sockerarter tot. (g)0.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)10.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)6.2
Stearinsyra C18:0 (g)3.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)12Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.9
Oljesyra C18:1 (g)10.7
Summa fleromättade fettsyror (g)3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.2
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)65
Vatten (g)53.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen