Rätter

Ravioli m. sås frysvara el. konserv.

Ravioli är en traditionell italiensk pastarätt gjord på vanligt finkornigt mjöl, ägg och vatten. Ravioli kan serveras med olika såser, både frysvaror och konserver. Dessa smaksatta pastarätter innehåller en rad näringsämnen som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam kosthållning.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)106Energi
Energi (kj)446
Protein (g)3.8Makronutrienter
Fett totalt (g)3.5
Kolhydrater, tillg. (g)14.7
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)39
Selen (µg)1
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)19
Folat (µg)22
Jod (µg)1.6
Kalium (mg)142
Natrium (mg)485
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)12.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.3
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.05
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)2
Betakaroten/β-Karoten (µg)130
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)1.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.13
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)1.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)9
Vatten (g)76
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen