Rätter
Rhode Islandsås hemlagad
Rhode Islandsås är en traditionell, hemmagjord sås som är populär i Rhode Island, USA. Den är gjord med majonnäs och ketchup och kan serveras som en sås till hamburgare eller köttbullar, som en dressing till sallader eller som en dip till grönsaker. Det finns många olika recept för att laga Rhode Islandsås, men de vanligaste ingredienserna är majonnäs, ketchup, lök, äpple cidervinäger, muskot, salt och peppar.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 359 | Energi |
Energi (kj) | 1504 | |
Protein (g) | 2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 36.73 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 6.4 | |
Kalcium (mg) | 52 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 53 | |
Selen (µg) | 2.2 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 11 | |
Folat (µg) | 15.6 | |
Jod (µg) | 43.4 | |
Kalium (mg) | 171 | |
Natrium (mg) | 452 | |
Salt, NaCl (g) | 1.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 142.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.05 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.21 | |
Vitamin C (mg) | 4.6 | |
Vitamin D (µg) | 0.25 | |
Vitamin E (mg) | 7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 97 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 546 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.08 | |
Niacin (mg) | 0.36 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.79 | |
Sockerarter tot. (g) | 5.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.8 | |
Disackarider (g) | 3.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 9 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.8 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.3 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 4.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 20.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 19.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 5.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 1.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 1.4 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 50.5 | |
Vatten (g) | 52.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 3 | |
Fritt socker (g) | 3 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket