Rätter

Rhode Islandsås hemlagad

Rhode Islandsås är en traditionell, hemmagjord sås som är populär i Rhode Island, USA. Den är gjord med majonnäs och ketchup och kan serveras som en sås till hamburgare eller köttbullar, som en dressing till sallader eller som en dip till grönsaker. Det finns många olika recept för att laga Rhode Islandsås, men de vanligaste ingredienserna är majonnäs, ketchup, lök, äpple cidervinäger, muskot, salt och peppar.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)359Energi
Energi (kj)1504
Protein (g)2Makronutrienter
Fett totalt (g)36.73
Kolhydrater, tillg. (g)6.4
Kalcium (mg)52Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)53
Selen (µg)2.2
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)11
Folat (µg)15.6
Jod (µg)43.4
Kalium (mg)171
Natrium (mg)452
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)142.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.21
Vitamin C (mg)4.6
Vitamin D (µg)0.25
Vitamin E (mg)7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)97
Betakaroten/β-Karoten (µg)546
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)0.36
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.79
Sockerarter tot. (g)5.5Sockerarter
Monosackarider (g)1.8
Disackarider (g)3.7
Summa mättade fettsyror (g)9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.8
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)1
Palmitinsyra C16:0 (g)4.9
Stearinsyra C18:0 (g)1.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)20.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)19.3
Summa fleromättade fettsyror (g)5.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)4
Linolensyra C18:3 (g)1.4
Arakidonsyra C20:4 (g)1.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)50.5
Vatten (g)52.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)3
Fritt socker (g)3

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen