Rätter

Ris à la malta m. lättmjölk mellangrädde fett 27%

Ris à la malta är en populär rätt som görs med lättmjölk, mellangrädde och fett som är berikad med 27% näringsämnen. Den här rätten är ofta eftertraktad som en god och mättande måltid men är också en bra källa till näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)115Energi
Energi (kj)479
Protein (g)3Makronutrienter
Fett totalt (g)4.11
Kolhydrater, tillg. (g)16.2
Kalcium (mg)80Mineraler
Järn (mg)0
Fosfor (mg)78
Selen (µg)1.1
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)10
Folat (µg)8.4
Jod (µg)19.7
Kalium (mg)113
Natrium (mg)123
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)36.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.36
Vitamin C (mg)0.4
Vitamin D (µg)0.65
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)34.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)19
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)0.18
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.84
Sockerarter tot. (g)7.8Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)7.8
Summa mättade fettsyror (g)2.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.3
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)1.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)11.6
Vatten (g)75.8
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)5
Fritt socker (g)5

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen