Rätter

Rödvinssås fett 1.5%

Rödvinssås är en populär kryddning som används i Sverige. Fettet som finns i såsen är 1,5%. Det är en blandning av olika ingredienser såsom vitlök, persilja, vitvin, smör och grädde. Näringsinnehållet kan variera beroende på mängden ingredienser som används och tillagningsmetoden.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)65Energi
Energi (kj)271
Protein (g)1.2Makronutrienter
Fett totalt (g)1.22
Kolhydrater, tillg. (g)12.1
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)25
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)5
Folat (µg)11.2
Jod (µg)1
Kalium (mg)90
Natrium (mg)550
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)8.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.03
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)7.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)12
Tiamin (mg)0.17
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.7
Sockerarter tot. (g)1.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0.9
Summa mättade fettsyror (g)0.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)3.5
Vatten (g)83.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen