Rätter

Saffransris

Saffran är en populär krydda som används i många rätter. I Sverige är det vanligt att använda det i ris som är ett vanligt tillbehör till mat. Saffransris är en läcker och välsmakande rätt som är enkla att tillaga. Den är en god och hälsosam måltid som är väldigt populär.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)116Energi
Energi (kj)487
Protein (g)2.3Makronutrienter
Fett totalt (g)1.96
Kolhydrater, tillg. (g)21.9
Kalcium (mg)2Mineraler
Järn (mg)0
Fosfor (mg)40
Selen (µg)0
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)4
Folat (µg)3.2
Jod (µg)24
Kalium (mg)25
Natrium (mg)303
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)7.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0.2
Vitamin D (µg)0.01
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)5.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)23
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.17
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.55
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)2.4
Vatten (g)72.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen