Rätter
Schweizisk potatiskaka rösti värmd frysvara
En populär rätt som har sitt ursprung i Schweiz är potatiskaka rösti. Den består av rostade potatisar som serveras med olika tillbehör. Den kan ätas som en självständig måltid eller som en del av en större måltid. Den kan värmas upp eller tas direkt från frysvara.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 214 | Energi |
Energi (kj) | 894 | |
Protein (g) | 2.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 11.4 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 23.4 | |
Kalcium (mg) | 15 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 108 | |
Selen (µg) | 5 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 24 | |
Jod (µg) | 20 | |
Kalium (mg) | 370 | |
Natrium (mg) | 537 | |
Salt, NaCl (g) | 1.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.33 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.03 | |
Vitamin C (mg) | 0.3 | |
Vitamin D (µg) | 1.4 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 1 | |
Retinol (µg) | 10 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 2 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 1.89 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.3 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 0.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 5.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 4.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.5 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 4.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 2 | |
Vatten (g) | 56.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket