Rätter
Sillpudding
En populär rätt som tillverkas av sill, potatis, grädde, ägg och grönsaker är en del av den svenska kulturen. Denna rätt är en näringsrik upplevelse som är både god och näringsrik. Rätten innehåller en rad olika vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som är viktiga för att hålla kroppen frisk och mättad.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 125 | Energi |
Energi (kj) | 523 | |
Protein (g) | 7.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6.2 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 9.1 | |
Kalcium (mg) | 55 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.7 | |
Fosfor (mg) | 84 | |
Selen (µg) | 8.7 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 19 | |
Folat (µg) | 15.5 | |
Jod (µg) | 25.8 | |
Kalium (mg) | 262 | |
Natrium (mg) | 341 | |
Salt, NaCl (g) | 0.9 | |
Vitamin A (RE/µg) | 43 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.14 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.13 | |
Vitamin C (mg) | 8.2 | |
Vitamin D (µg) | 1.64 | |
Vitamin E (mg) | 0.9 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 33.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 115 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.13 | |
Niacin (mg) | 1.66 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.17 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.4 | |
Disackarider (g) | 1.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.1 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0.2 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.4 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 59 | |
Vatten (g) | 74.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 8.9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket