Rätter

Sjömansbiff

En traditionell rätt som är känd som sjömansbiff är en köttbit som serveras med potatis och grönsaker. Den vanligaste varianten innehåller kalvkött, men andra typer av kött, till exempel nötkött, kan också användas. Den är vanligtvis stekt eller ugnsbakad. Sjömansbiff är en populär rätt som förekommer i många länder och det finns många varianter på receptet.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)98Energi
Energi (kj)410
Protein (g)6.9Makronutrienter
Fett totalt (g)2.79
Kolhydrater, tillg. (g)10.5
Kalcium (mg)8Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)77
Selen (µg)1.9
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)18
Folat (µg)11.7
Jod (µg)32.2
Kalium (mg)235
Natrium (mg)377
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)7.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.17
Vitamin B12 (µg)0.17
Vitamin C (mg)9.2
Vitamin D (µg)0.11
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)6.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)14
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)2.46
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.7
Sockerarter tot. (g)0.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)14.9
Vatten (g)76.9
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0.5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen