Rätter
Sjömansbiff
En traditionell rätt som är känd som sjömansbiff är en köttbit som serveras med potatis och grönsaker. Den vanligaste varianten innehåller kalvkött, men andra typer av kött, till exempel nötkött, kan också användas. Den är vanligtvis stekt eller ugnsbakad. Sjömansbiff är en populär rätt som förekommer i många länder och det finns många varianter på receptet.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 98 | Energi |
Energi (kj) | 410 | |
Protein (g) | 6.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.79 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 10.5 | |
Kalcium (mg) | 8 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 77 | |
Selen (µg) | 1.9 | |
Zink (mg) | 1.3 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 11.7 | |
Jod (µg) | 32.2 | |
Kalium (mg) | 235 | |
Natrium (mg) | 377 | |
Salt, NaCl (g) | 0.9 | |
Vitamin A (RE/µg) | 7.3 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.17 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.17 | |
Vitamin C (mg) | 9.2 | |
Vitamin D (µg) | 0.11 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 6.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 14 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 2.46 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.7 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.5 | |
Disackarider (g) | 0.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 14.9 | |
Vatten (g) | 76.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0.5 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket